Оновлення модельного ряду CLAAS LEXION.

Після трьох успішних років з моменту запуску нової генерації зернозбиральних комбайнів LEXION, CLAAS підготував ряд технологічних оновлень для всього модельного ряду. Вже у 2023 модельному році усі LEXION отримають нову кабіну, оптимізовану систему обмолоту та сепарації, додаткові опції системи вивантаження, а також розширені функції CEMOS.
З 1995 року зернозбиральні комбайни LEXION – це безумовний еталон продуктивності, ефективності та універсальності. Випустивши влітку 2019 року нову генерацію LEXION з молотильно-сепаруючими системами APS SYNFLOW WALKER і APS SYNFLOW HYBRID, CLAAS вкотре підняв стандарти інноваційності і не планує зупинятися на цьому. Уже наступного сезону серія комбайнів LEXION доповнюється і оптимізується новими рішеннями, аби забезпечити ще вищий рівень продуктивності.
Більша кабіна з обертовим сидінням
Оновлені зернозбиральні комбайни LEXION отримають кабіну нової генерації, яка встановлюється на комбайнах TRION з 2021 року.
Збільшений простір, опційне шкіряне сидіння, яке можна повертати на 30 градусів в обидва боки, заслуговують на особливу увагу, адже забезпечують надзвичайний комфорт для оператора під час роботи. Підніжки в основі рульової колонки дозволяють оператору зручніше розташуватися в кріслі. З новою кабіною оператор отримує чудовий огляд жниварки та робочої зони довкола завдяки збільшеному лобовому склу, бічним дверцятам, тоншим переднім стійкам і консольним дзеркалам заднього виду. Ротаційний склоочисник (360°) забезпечує гарну очистку лобового скла та оптимальну зону огляду у вологих і запилених умовах збирання. 12-дюймовий термінал CEBIS з HD-дисплеєм із високою роздільною здатністю та високою контрастністю гарантує чіткість за будь-яких умов освітлення та пропонує три основні робочі вікна, які можна налаштувати під індивідуальні потреби. Усі функції опційних CEMOS DIALOG та CEMOS AUTOMATIC інтегровані в термінал. Управління здійснюється за допомогою сенсорного екрану та поворотного селектора. Окрім того, оператор може проводити налаштування основних систем комбайна за допомогою кнопок прямого доступу з правого боку підлокітника. Положення терміналу CEBIS і підлокітника можна індивідуально адаптувати під водія. Завдяки багатофункціональному важелю CMOTION оператор завжди має під контролем найважливіші функції та може зберігати до семи індивідуальних налаштувань. Опційно доступні 30 літровий охолоджуючий відсік і світлодіодне освітлення довкола комбайна, а також мультимедійний пакет з сабвуфером.
Зернозбиральний комбайн можна оснастити навігаційною системою кермування нового покоління GPS PILOT з терміналом CEMIS 1200, який монтується у верхньому правому кутку кабіни. У доповнення до цілком вже звичних параметрів налаштування руху системи паралельного кермування, термінал CEMIS 1200 дозволяє керувати он-лайн замовленнями та документацією. Завдяки подібному до CEBIS робочому інтерфейсу оператору досить легко зорієнтуватися у функціях і налаштуваннях нового терміналу.
Ще однією перевагою оновленої лінійки є опційна система динамічного кермування DYNAMIC STEERING, яка значно спрощує маневрування в полі при переході з однієї загінки до іншої, зменшуючи кількість обертів рульового керма, які має зробити водій, на 40%.